De kleur van 2024 is aangekondigd door het Pantone Colour Institute. Dit instituut helpt om de kleurnormen te bepalen in de mode en andere industrieën en voorspelt nieuwe kleurentrends. Pantones Kleur van het Jaar wordt dit jaar voor de 25e keer uitgeroepen.

De kleur van 2024 heet Peach Fuzz, een zachte tint zalmoranje.

Volgens Pantone is de kleur: licht en fruitig en roept vrede en rust op. Een Pantone kleurexpert: “We hebben een koesterende kleur nodig in deze tijden van onrust in ons leven.” Peach Fuzz lijkt deze stemming weer te geven.

Over de betekenis van deze kleur:

Peach Fuzz is een lichte tint oranje. 

Alle tinten oranje staan voor avontuur en plezier.

Zalm valt onder het element Lucht. De elementen Vuur, Water, Aarde en Lucht zeggen iets over de manier waarop we de dingen doen. Zalm mag graag op een speelse en humorvolle manier inspireren en ook laten mensen die hoog scoren op de kleur zalm zich graag inspireren.

De kwaliteiten die horen bij deze tint oranje (en dus ook bij Peach Fuzz) zijn: nieuwsgierig, levenslustig, humoristisch en sensueel.

__________________

Wil jij weten hoe jij scoort op alle kleurfamilies en dus ook op de kleurfamilie oranje? Vraag de persoonlijkheidstest aan en je krijgt een uitgebreid rapport inclusief kleuradvies op basis van jouw persoonlijkheid. Ik kan je beloven dat het herkenbaarheid én inzichten zal opleveren over wie je bent, wat je talenten zijn en hoe je kleur kunt inzetten om jouw doelen/verlangens te bereiken (persoonlijk en/of zakelijk).

Beeld: ©Myglow

Foto: ©Unsplash/Philip Oroni.