De twee meest zonnige kleuren zijn zonder twijfel geel en oranje. Geel is een primaire kleur en oranje bestaat uit de primaire kleuren geel en rood.

Zonder twijfel zijn het twee kleuren die veel energie uitstralen en dát kunnen we goed gebruiken nu de dagen korter en de avonden langer worden.

Geel associëren we met de zon, met warmte, licht en zomer. Met vrolijkheid en optimisme. Ook stimuleert geel het zelfvertrouwen en zelfrespect. Geel brengt de zon in je leven!

Bij oranje denken we aan vrolijk, sociaal, gezellig en zonnig! Oranje is speels, geeft plezier, voelt warm en geeft een gevoel van overvloed. Ook stimuleert oranje je zin in avontuur en uitdagingen en verbetert het je stemming.

Geel en oranje in je kleurenwaaier

Draag je wel eens oranje of geel? Probeer het eens. Heb je een kleurenwaaier, kijk dan even welke kleur geel mooi is voor je. Ieder seizoenstype heeft een voor hem of haar geschikte tint geel.

Hou je van oranje en ben je een zomer- of wintertype, dan zit oranje zo goed als zeker niet in je waaier. Combineer dan een tint oranje met een kleur die jou mooi staat in je gezicht. Draag een kleur uit je waaier vlakbij je gezicht en een tint oranje als accent, bijvoorbeeld in een sjaaltje of ketting.

Geel en oranje in je interieur

En wil je geel of oranje écht niet aantrekken, maar vind je de kleuren wel mooi? Zet deze kleuren in je interieur of maak juist in deze tijd een wandeling in het bos om al die mooie schakeringen van geel en oranje in je op te nemen!