In een populair datingprogramma zag ik nog niet zo lang geleden een dame die mijn aandacht trok. Haar outfit sprong er meteen uit: kleurrijk en met een opvallende print. “Leuk, zij durft”, dacht ik, even vergetend dat haar deelname aan het programma al van lef genoeg getuigde!

In een gesprekje dat volgde gaf de presentatrice de deelneemster een compliment op haar kledingkeuze. “…, dit is een jurkje, maar het zegt nog niks over je binnenkant,” reageerde de deelneemster verontschuldigend. Zonder dat zij zich daar bewust van was had ze non-verbaal haar boodschap echter al uitgedragen..met haar jurk!

Hoewel ze verbaal bepaald niet het achterste van haar tong liet zien, gaf ze non-verbaal meer prijs van zichzelf: ”Hier ben ik; ik heb oog voor de ander, hecht aan goede communicatie en ben zorgzaam en liefdevol, zie jij mij ook?”

©Pixabay

Hoe zou het voor je zijn als je kleur heel bewust zou dragen om te laten zien wie je bent en wat jouw grootste kracht is en je je daarbij ook nog eens een stuk zelfverzekerder zou voelen? De impact van kleur…en dat met een jurk!