Jaren geleden vertelde mijn opa dat geel vroeger mijn lievelingskleur was. Dat was ik helemaal vergeten. Het enige dat ik me kon herinneren was dat ik vaak tekeningen maakte met een grote felgele zon aan de hemel. Je weet wel, zo’n grote gele bal met streepjes er omheen die de zonnestralen moeten voorstellen.

Geel hangt in overvloed in de winkels momenteel. Een veel gedane uitspraak is: “Geel staat mij niet.” Gelukkig is dat niet waar. Voor iedereen is er een juiste nuance geel. Je moet alleen weten welke tint geel jou staat of bij je past. En vind je effen geel als broek of blouse te heftig, probeer dan een geel riempje of andere accessoire als accent in je outfit, of kies een sjaal met een printje waar jouw tint geel in zit.

Wil jij graag geel dragen en wil je weten welke tint echt bij jou past? Probeer wat uit voor de spiegel of boek een persoonlijke kleuranalyse (met of zonder make-up advies), dan ontdek je welke kleuren en nuances het mooist passen bij jouw uiterlijk.