Je hoeft kleur niet per se aan te trekken om te merken wat het met je doet. Kijkend naar een bos rode rozen kan het je ineens in de actiestand zetten; een gele pen waarmee je schrijft kan je helpen om je beter te concentreren; een blauwe bank kan je helpen tot rust te komen en een lik oranje verf op een muur kan je spontaan aanzetten om iets gezelligs af te spreken met een vriendin.

Groen en kleur helpt mij me lekker te voelen als ik thuis ben. In mijn werkkamer staat een enorme Philodendron, waarvan de bladeren letterlijk boven mijn hoofd bungelen. In de woonkamer staat een grote Strelitzia en ik word helemaal enthousiast als ik zie dat deze weer een paar nieuwe groene pieken tevoorschijn komen die zich na een paar dagen ontvouwen tot nieuwe frisgroene bladeren.

Ik ben opgegroeid in een klein rijtjeshuis met een ruime achtertuin met gazon en bloeiende borders. Nu ik zelf al jaren in een appartement woon met balkon duurde het dan ook niet lang voor het hele balkon, dat maar een paar vierkante meter is, vol stond met groen en bloemen. Het kan me niet bont en kleurrijk genoeg zijn. Zonder dit alles zou ik er niet lang kunnen zitten. Groen en bloeiende planten zijn een must.

De kleuren van de bloemen zijn elk jaar een beetje anders. Blijvers qua kleur zijn paarsen, rozes, oranje en meestal ook blauw (hoewel dit jaar niet) en dit jaar had ik zin in rood, een kleur die ik normal liever niet constant op mijn netvlies heb, omdat die erg intens is en me onrustig kan maken. Misschien dat de speciale tijd waarin we nu leven, zeker met Covid 19 die nog rondwaardt, nu om wat extra levensenergie en pep vraagt, ik elk geval voor mij.

Welke kleuren heb jij graag om je heen?