Het lieft had ik hier een foto geplaatst van een foute kersttrui, maar een rechtenvrije foto was even niet zo gauw te vinden. Als je de jaren ’80 hebt meegemaakt dan staan je de truien van de in ongenade gevallen Bill Cosby vast nog helder voor de geest. Hij droeg in The Cosby Show grof-gebreide truien van een Nederlandse ontwerper. De patronen konden niet bont genoeg zijn. Echt “foute” truien.

In 2001 hees acteur Colin Firth zich in een een foute trui in een Bridget Jones film en stond daarmee permanent op het netvlies van menige vrouwen. Een kersttraditie leek geboren. In Nederland waren we in 2015 blijkbaar ook zover en de winkels lagen er in de weken voorafgaand aan de Kerstdagen opeens vol mee.

Mij zul je niet snel in zo’n trui zien – hoewel ik me kan voorstellen dat ik in een clubje van foute-kersttruiendragers vast een hele melige tijd zou hebben. Tijdens de Feestdagen doe ik zelf het liefst weinig. Ik ga lekker naar buiten, pak een fijn boek of lees een tijdschrift – met een glas thee XL-size- en kijk het liefst met opgetrokken benen in een trui en joggingbroek naar een goede film. Als ik dan toch een Kerstbezoekje afleg dan trek ik wat leuks aan, maar voorwaarde is altijd dat ik me er lekker in voel en me er makkelijk in kan bewegen.

Ik kan er wel van genieten om te zien hoe anderen met Kerst helemaal uitpakken met hun outfits, niet zelden met feestkleding vol glitters en pailletten. Dat kan heel uitbundig, maar ook met een toefje glamour wordt je outfit heel stijlvol. Denk aan een mooie armband, glanzende panty’s, sprankelende oorbellen of wat glitterspray op je decolleté.

Hou je van de blije kerstbal-look, dan bij deze wat inspiratie!

Collage gemaakt met Urstyle