Ieder jaar kies het kleurcoderingsbedrijf Pantone Color Institute (PCI) een kleur voor het nieuwe jaar. Classic Blue is gekozen van kleur van 2020. De kleur is het best te vergelijken met schemerblauw. En achter die keuze zit zéker een filosofie.

De kleurexperts die de kleur van het jaar kiezen laten zich bij hun keuze inspireren door trends op het vlak van kunst, reizen, film, mode, design, maatschappelijke en sociale gebeurtenissen, leefstijl, enzovoorts.

Je zou het bijna vergeten dat we met de overgang van 31 december 2019 naar 1 januari 2020 een nieuw decennium inluiden. Dat gegeven heeft het PCI aangegrepen om Classic Blue te kiezen als nieuwe kleur van het jaar. Het is ook een mooie vergelijking: de kleur van de schemering als symbool voor de aankondiging van een nieuwe dag vol onbekende beloftes. Oftewel, we staan aan de vooravond van een nieuw decennium en wat die brengen gaat is voor iedereen nog een vraagteken. Met blauw als kleur van de betrouwbaarheid krijgt 2020 een stabiele basis voor de tien jaar die voor ons liggen, zo is de redenering.

Blauw is in de kleurpsychologie de kleur van betrouwbaarheid, van communicatie en organisatie. In het geval van Classic Blue staat deze dus ook symbool voor rust, vertrouwen, verbinding en vooruit kijken. Wanneer je deze kleur regelmatig draagt zul je de kwaliteit van deze kleur in jezelf stimuleren én gaan uitstralen.

Wat zijn jouw persoonlijke verwachtingen voor 2020 en hoe kun jij Classic Blue in jouw leven integreren het komende jaar?

Een paar tips om de kwaliteiten van Classic Blue te stimuleren in jouw leven:

• draag 1x per week een blauwe sjaal of blauw horlogebandje

• zet een blauwe vaas of kaars neer in je huis of op je bureau

• zet blauwe bessen of ander blauw voedsel op je menu

• draag 1x per week een blauwe edelsteen zoals aquamarijn of topaas