Ik weet het, Koningsdag is allang voorbij. En toch oranje boven. Op drie hoog welteverstaan. Daar woon ik, met vriend en drie katten. De kleur oranje vind je buiten. Het is dé kleur die beslist nooit mag ontbreken op mijn balkon. Met oranje is het meteen een feestje. Voor mij is oranje warmte, gezelligheid en een tikje stout. In de bloembakken bloeien altijd blauwe, paarse of lila bloemen, gecombineerd met roze en/of wit met daartussen dus altijd oranje. De combinatie van koel met warm maakt het plaatje voor mij compleet.

Sinds een kleine drie jaar is er zelfs een oranje kat (waarom ze dat bij katten “rood” noemen is mij een raadsel, maar dat hij houdt van een uitdaging (een kwaliteit van oranje!) staat als een paal boven water). Een jaar voordat onze kat überhaupt bestond tekende ik op mijn mobieltje de kat die ik me wenste. Ruim een jaar later zag ik een advertentie op een bekende verkoopsite en al snel liep hij klein en dapper bij ons over de het parket en vloerde zijn zes jaar oudere “broer” zonder enige schaamte. Heerlijk beest.

Heb jij iets oranjes in huis of draag je de kleur graag misschien?